چین (آسیا)

  • پایتخت: پکن
  • واحد پول: یوآن
  • زبان رسمی: ماندارین
  • شهرهای مهم: پکن،شانگهای،گوانجو، شنزن،نانجینگ

چین با نام رسمی جمهوری خلق چین، کشوری است که در شرق قاره آسیا واقع شده است. این کشور بر اساس فهرست کشورها بر پایه جمعیت با بیش از ۱٬۳ میلیارد نفر سکنه‌، پر جمعیت‌ترین کشور دنیاست و توسط حزب کمونیست چین در قالب نظام تک‌حزبی اداره می‌شود.[۱] این حزب بر ۲۲ استان، ۵ منطقهٔ خودمختار، ۴ شهر با مدیریت مستقیم (پکن، تیانجین، شانگهای و چونگ‌کینگ) و ۲ منطقهٔ اداری ویژهٔ بسیار خودمختارِ هنگ کنگ و ماکائو حکومت می‌کند. پایتخت کشور پکن است.

جمهوری مردمی چین با حدود ۹٫۶ میلیون کیلومتر مربع سومین یا چهارمین کشور وسیع دنیا و دومین کشور بزرگ دنیا از نظر وسعت خاکی (بدون احتساب آب‌های داخلی) است.

نقشه گوگل

انواع ویزای چین

ویزای عادی چین به چهار نوع تقسیم می‌شود؛

الف) ویزای تجاری چین (M) با ۳ ماه اعتبار ورود به چین و ۱ ماه اعتبار اقامت برای تجارت با چین

ب) ویزای تجاری (F) برای بازدید، تحقیق، سخنرانی، تجارت ، مبادلات در زمینه های علمی، فن‌آوری و فرهنگ، مطالعه پیشرفته یا کارآموزی صادرمی شود واعتبار آن حداکثر برای ۶ ماه است.

ج) ویزای دانشجویی (X) این نوع ویزا جهت مطالعه، مطالعات پیشرفته و یا کارآموزی که برای مدت بیش از ۶ ماه نیز صادر می‌شود.

د) ویزای کار (Z) به منظور اجرای برنامه های تجاری و کاری یا مبادلات دانشگاهی، همچنین برای همسرمتقاضی/ همسر و فرزندان صغیر وی صادر می‌شود.

ه) ویزای خدمه (C) برای خدمه قطار بین المللی، هواپیمای مسافربری یا کشتی و… جهت ورود به چین صادر می‌شود.

و) ویزای روزنامه نگاری (J-1، J-2 ):

 J 1- ویزایی است که برای یک روزنامه نگار خارجی مقیم در چین وهمسر همراه او و فرزندان صغیروی صادر میشود.
J-2 ویزایی است که برای یک روزنامه نگار خارجی جهت بازدید ازچین برای پوشش خبری به طور موقت صادر میشود.
ز)‌ ویزای ترانزیت (G ) برای عبور از طریق چین به یک کشور ثالث صادر می‌شود در شرایطی که متقاضی به مدت بیش از ۲۴ ساعت در فرودگاه چین اقامت دارد یا مجبور به ترک فرودگاه است.

ح) اقامت دائم (ویزای D) جهت شهروند خارجی که مجاز به اقامت دائم در چین است، صادر می‌شود.

ط) ویزای توریستی ( L) برای یک اقامت کوتاه برای هدف گردشگری، ملاقات با خانواده و یا سایر امور شخصی صادر می‌شود.

اعتبار، تعداد دفعات ورود و مدت زمان اقامت ویزا

اعتبار ویزا به این معنی است که ویزا برای چه مدتی معتبر است؛ برای ورود به چین می‌توان از تاریخ صدور تا قبل از تاریخ انقضای درج شده در ویزا (۲۴ مانده به پایان اعتبار ویزا به وقت پکن) اقدام کرد. البته در صورتی‌ اتمام تاریخ اعتبار ویزا در هر حالتی (فرد به تعداد ذکر شده در ویزا به خاک چین تردد کرده باشد یا هیچ تعداد دفعات ورودی وجود نداشته باشد)، ویزا از درجه اعتبار ساقط است و در این حالت حامل آن باید برای ویزای جدید قبل اقدام کند.

در صورتی‌که شهروند خارجی که پس از پایان تاریخ انقضای ویزا خود اقدام به ترک خاک چین نکند، مشمول جریمه و مجازات های دیگر برای نقض قانون جمهوری خلق چین در کنترل ورود و خروج بیگانگان خواهد شد. در صورت تمایل به اقامت طولانی‌تر از مدت زمان اقامت مجاز در ویزا، متقاضی باید قبل ازپایان مدت اعتبار ویزا از مقامات امنیت عمومی محلی مجاز به تمدید ویزا تقاضای تمدید ویزا نماید.

مدارک مورد نیاز برای صدور ویزا

اصل گذرنامه با اعتبار به مدت حداقل ۶ ماه دیگر با حداقل سه صفحه خالی
تکمیل فرم درخواست ویزا
دوقطعه عکس رنگی؛ این عکس باید جدید، از روبرو، در اندازه ۳۳*۴۸ میلی‌متر و بدون پوشش سرباشد. (یکی از عکس‌ها باید به فرم الصاق شده و عکس دیگر را همراه گذرنامه تحویل شود.)
درخواست برای ویزای خانواده: اصل دعوت نامه رسمی واحد مجاز، مدارک شغلی ویا گواهی تحصیلی دعوت کننده.
درخواست برای ویزا سفر شخصی: اصل دعوت نامه رسمی از سفر شخصی صادر شده توسط یک واحد مجاز چینی.
درخواست ویزا برای سفر گروه: اصل دعوت نامه رسمی سفر گروهی صادر شده توسط یک واحد مجاز چینی.
مدت زمان لازم برای صدور ویزا

به طور معمول صدور هر یک از انواع ویزای چین به مدت ۴ روز کاری طول می‌کشد . البته این پروسه برای ویزای اکسپرس (فوری) ۲۲ تا ۳ روز کاری است .

هزینه صدور ویزا
ردیف
نوع ویزا
هزینه (دلار)

هزینه برای ویزاهای تا ۶ ماه با یکبار اجازه ورود(انفرادی)
۱۰۰

هزینه برای ویزاهای تا ۶ ماه با یکبار اجازه ورود(انفرادی-فوری)
۱۳۰

هزینه برای ویزاهای تا ۶ ماه با دوبار اجازه ورود(انفرادی)
۱۵۰

هزینه برای ویزاهای ۶ ماهه با اجازه ورود مکرر(انفرادی)
۲۰۰

هزینه برای ویزاهای ۱۲ ماهه با اجازه ورود مکرر(انفرادی)
۳۰۰

هزینه ویزای گروهی 
۸۰
 

نکته‌ها
۱)‌ متقاضی میتواند درخواست خود را از طریق شخص دیگری نیز به سفارت تحویل دهد .

۲) در صورت لزوم، متقاضی باید برای مصاحبه و یا تایید امضای روی اسناد مراجعه کند.

۳) تحویل یا ارسال مدارک از طریق پست پذیرفته نخواهند شد.

۴) در صورت درخواست خدمات سریع و پذیرفتن این سفارت مبلغ ۳۰$ به هزینه های فوق اضافه خواهد شد .

۵) در موارد فورس ماژور و در صورت پذیرش این سفارت مبلغ ۴۰$ به هزینه های فوق اضافه خواهد شد .

۶) سفارت فقط هزینه‌های پرداخت شده به شماره حساب سفارت چین نزد بانک شهر حداقل ۲۴ ساعت پیش از تحویل مدارک به متقاضیان را می‌پذیرد و هیچگونه وجه نقد یا چک قابل قبول نیست.

۷) وجوه واریز شده به حساب سفارت، بابت ویزا ، قابل استرداد نیستند.

۸) همراه داشتن تلفن همراه و هر نوع کیف دستی به داخل سفارت ممنوع است.

۹) در حال حاضر، امکان صدور ویزای فوری وجود ندارد.

۱۰) برای ویزاهایی با تقاضای اقامت بالاتر از ۶ ماه آزمایشات پزشکی الزامی است.

۱۱) فرم مخصوص آزمایشات پزشکی در صفحه فرم‌های وب‌سایت سفارت چین در دسترس قرار دارد.

۱۲) نرخ ویزا برای کودکان و افراد همراه مطابق افراد بزرگسال محاسبه می شود .

۱۳) شماره حساب سفارت برای واریز هزینه ویزا : ۴۰۱۸۸۸۸۸۸ بانک شهر شعب ارزیهزینه ویزا باید طبق قبض سفارت و لااقل یک روز زودتر از دریافت گذرنامه به حساب واریز شود.

قیمت ویزا: 80-300دلار